top of page

Kom en ontdek

Maasmechelen

Maasmechelen is niet enkel een plaats met een rijke mijngeschiedenis. Dankzij de multiculturaliteit in de Maasmechelse gemeenschap, kan je uiteraard genieten van verschillende traditionele keukens zoals Italiaans, Grieks, Marokkaans,... om vervolgens heerlijk wat te drinken op het strand bij Terland of toch liever naar een gezellig café als Dupont, het kan allemaal. Een dagje shoppen in de Maasmechelen Village of even relaxen in Elaisa? Ook dit is allemaal op wandelafstand van het vakantiehuis. 

 

Met het prachtige Nationaal Park Hoge Kempen in de buurt, ligt het vakantiehuis temidden van weelderig groen en een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Bewoners kunnen eindeloos genieten van wandelingen, fietstochten en andere buitenactiviteiten, allemaal binnen handbereik. Het vakantiehuis biedt een ideale combinatie van moderne luxe, een rustige ligging en nabijheid van alle voorzieningen die Maasmechelen en zijn buurgemeenten te bieden heeft. Centrumsteden en dorpen zoals Genk, Hasselt, Maastricht, Lanaken … bevinden zich in de directe omgeving en zijn gemakkelijk te bereiken via de nabijheid van de belangrijke uitvalswegen zoals E314 Heerlen-Genk-Brussel en de E313 Luik-Hasselt-Antwerpen.

Door te klikken op de icoontjes bij onderstaande foto's worden jullie doorverwezen naar interessante websites die handig kunnen zijn bij het plannen van jullie bezoek aan Maasmechelen.

intro_connecterra_edited.jpg

Nationaal park Hoge Kempen

In het Nationaal Park valt veel te ontdekken: meer dan 12 000 ha topnatuur, én uitgebreide kwaliteitsvolle routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters. Negen toegangspoorten zijn momenteel de ideale start van jouw bezoek aan het Nationaal Park.

Unknown-3.jpg

Fietsroutes in het Maasland

Hier beleef je de natuur pas écht. Ook op de fiets. Het uitgebreide fietsroutenetwerk gidst je door prachtige heidelandschappen, weidse vergezichten, het Nationaal Park Hoge Kempen, charmante dorpskernen en langs de Maas. Door het uitgebreid aanbod aan fietstochten en routes biedt Maasmechelen voor ieder wat wils.

app-icon.png
grensboekje-fietsen-heide-p40-Overzichtsafbeelding.jpg.webp
Maasmechelen Village_2832_3.jpg

En nog zoveel meer

Toch heeft Maasmechelen nog zoveel meer te bieden. Voor informatie over alle andere activiteiten, evenementen en eet- en drinkmogelijkheden verwijzen wij jullie graag door naar de officiële website van VisitMaasmechelen. Willen jullie graag gaan shoppen in de Maasmechelen Village? Ook deze link vinden jullie hieronder.

Unknown-2.png
maasmechelen-village-logo-vector.png
bottom of page